Jälkikapitalistinen käännös | Julkistustilaisuus

2023-01-19

Tiede & edistys -lehden Jälkikapitalistinen käännös -teemanumerossa (4/2022) kysytään kääntämisen ja käännöstyön merkitystä kapitalismin tuotteena, edellytyksenä ja vaihtoehtona. Kääntämisen poliittista taloutta kartoitetaan esimerkiksi käännösteknologioiden lisääntyvän roolin, kääntäjien prekaarin toimeentulon, luovien ja vastarintaisten käännösstrategioiden sekä painavien käännösongelmien kautta. Teemanumero kysyy mitä on käännöstyön tuotantotalous tänään – ja miten kääntäminen nyrjäyttää ymmärrystä talouden politiikasta.  

 Teemanumero julkistetaan Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa torstaina 26.1.2023 klo 17–19. Tilaisuudessa esitellään teemanumeron antia ja keskustellaan kääntämisestä moniulotteisena, ajankohtaisena ja yhteiskunnallisesti merkittävänä kysymyksenä. 

Mukana keskustelemassa ovat teemanumeron kirjoittajista käännöstieteen professorit Maarit Koponen Itä-Suomen yliopistosta ja Kaisa Koskinen Tampereen yliopistosta, väitöskirjatutkija Klaus Maunuksela Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta sekä teemanumeron toinen päätoimittaja, tutkijatohtori Tuomo Alhojärvi Itä-Suomen yliopistosta. 

Tervetuloa keskustelemaan!