Taidetta – Etsintäkuulutus

2024-02-27

Tiede & edistys etsii taiteilijoita lehden tuleviin numeroihin.

Tiede & edistys -lehden jokaisessa numerossa tuomme esiin kiinnostavia taiteentekijöitä. Lehden keskiosaan sijoittuva laaja neliväripainettu osio tarjoaa välähdyksiä taiteellisiin prosesseihin ja käytäntöihin. Kuvat voivat olla valmiita teoksia tai luonnoksia – alusta on vapaa kokeiluille. Kuvien ohella julkaistaan essee tai taiteilijaesittely, jonka kirjoittaa taiteilija joko itsenäisesti tai yhteistyössä taidekuraattorin ja toimituskunnan kanssa.

Vuonna 2024 lehden taideosio muuttuu taiteilijalähtöiseksi. Toivomme ehdotuksia siitä, mitä tekijä haluaisi käytettävissä olevilla sivuilla tehdä. Kutsu on avoin kaikkien alojen taiteilijoille: viimeaikaisia numeron taiteilijoita ovat olleet esimerkiksi kokeellisen elokuvan tekijä, dramaturgi, pienjulkaisija, kuvataiteilija, säveltäjä ja videotaiteilija. Esimerkkejä aiemmista kokonaisuuksista: 

Lähetä ehdotuksesi 31.3.2024 mennessä osoitteeseen tiedejaedistys@tutkijaliitto.fi otsikolla “Numeron taiteilija”. Liitä mukaan lyhyt ideapaperi (max. 1 liuska), jossa kerrot, millaisen idean haluat lehdessä toteuttaa. Liitä lisäksi mukaan ansioluettelo, taiteellinen portfolio tai esimerkiksi nettiosoite, josta aiempaan taiteelliseen tuotantoosi on mahdollista tutustua. Toimitus tukee tekijää idean jatkokehittelyssä ja toteutuksessa. Lehti ei maksa palkkioita kirjoittajille eikä taiteilijoille.

Tiede & edistys on vuonna 1976 perustettu monitieteinen aikakauslehti. Julkaisemme tutkimusta erityisesti yhteiskuntatieteellisiltä ja humanistisilta aloilta ja käymme aktiivisesti yhteiskunnallista ja tutkimuspoliittista keskustelua. Tiede & edistys ilmestyy neljästi vuodessa sekä painettuna lehtenä että avoimesti verkossa.